Bijgebouw Zwart Hout

Published Jun 14, 22
2 min read

Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Kostprijs Architect BijgebouwWoningen aansluitend bij (landelijk) woongebied Het GRS bepaalt dat deze woningen ‘gelijkaardige’ mogelijkheden krijgen als het aanpalende woongebied - houten bijgebouw. Deze formulering is enigszins misleidend daar niet alle mogelijkheden van het woongebied op deze woningen van toepassing worden. Ze kunnen wel verbouwd, herbouwd en uitgebreid worden zonder volumebeperking alsook het oprichten van losstaande bijgebouwen is mogelijk. trespa bijgebouw.

Het omvormen van een woning naar een meergezinswoning is echter niet mogelijk - verlichting bijgebouw. Als hoofdfunctie is enkel wonen toegestaan en slechts bepaalde nevenfuncties zijn mogelijk. btw-tarief bijgebouw. Tot max. 50% van de totale vloeroppervlakte van hoofd- en bijgebouwen kan gebruikt worden voor zijn kantoren, vrije beroepen en diensten - vergunningsvrij bijgebouw. Gezien de ligging van deze woningen aansluitend op een gehucht en dus ook de goede ontsluiting, zijn ook een beperkt aantal toeristische nevenfuncties hier toegestaan.Er werd gesteld dat een verruiming van de mogelijkheden volgens de Codex in ruimtelijk kwetsbaar gebied hier te verantwoorden is (bijgebouw riet). Indien de hogere overheid de woningen buiten de kwetsbare gebieden van bovenlokaal niveau situeert, stelt de gemeente in haar GRS volgend beleid voorop. De woningen kunnen verbouwd worden en beperkt uitgebreid, tot een maximum van 700 m³, met inbegrip van de bestaande bijgebouwen die behouden blijven en eventueel kunnen verbouwd worden zonder volume uitbreiding - prijs bijgebouw.

25 m² is toegestaan indien nog geen bijgebouw aanwezig is, nevenfuncties en uitbreiding van de tuin buiten het bestaande perceel zijn niet toegelaten. , Revisie 1 Pagina 39 van 85 TOELICHTING BIJ DE OPZET EN UITWERKING VAN HET RUP De gemeente vindt dat aparte bijgebouwen in de directe omgeving van deze woningen moeten mogelijk zijn omdat:  de perceelsconfiguratie het dikwijls onmogelijk maakt bijgebouwen aansluitend bij het hoofdgebouw op te richten (houten poolhouse).Dergelijke omvangrijke woningen zijn niet altijd een voorbeeld van een landelijke woontypologie (houten bijgebouw). Een kleinere woning met bijgebouw sluit veel nauwer aan bij de historische configuratie - bijgebouw zetten zonder vergunning.  de gemeente zeer vaak geconfronteerd wordt met de vraag naar een bijgebouw. Gezien we hier echter in kwetsbaar gebied van lokaal belang zitten, opteert de gemeente ervoor om de bijgebouwen te beperken in omvang en hier een grens van 25m² op te zetten.

3 * 5,5m) in combinatie met een kleine tuinberging te plaatsen. bijgebouw in agrarisch gebied - bed and breakfast in bijgebouw. Naar aanleiding van de plenaire vergadering liet het Agentschap voor Natuur en Bos weten dat, indien in de tuinzone een vegetatie voorkomt, die valt onder het bosdecreet, het niet mogelijk zal zijn deze woningen of hun tuin uit te breiden of bij deze woningen een bijgebouw op trekken zonder een ontheffing op het verbod tot ontbossen (vergunning bijgebouw) (carport bijgebouw) (bijgebouw erfgrens buren).

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Navigation

Home

Latest Posts

Gratis Spelletjes Huis Inrichten

Published Jul 02, 22
7 min read

Gras Renovatie

Published Jun 29, 22
4 min read

Huis Online Inrichten

Published Jun 27, 22
7 min read